قسمت اصلی از وسایل هر خانهای را سرویس چوب تشکیل میدهد. درصورتیکه وسایل چوبی با جنس مرغوبی خریداری نمودهاید و الزامات محافظت از چوب را حفظ کنید، این وسایل سالها برای شما کار خواهند کرد. درنتیجه دکوراسیون شما جلوه زیبایی دارد. اما اگر جنس چوب مرغوب نباشد، احتمالاً بخاطر استهلاک نیاز به تعمیر و یا تعویض پیدا میکند. حتی اگر جنس وسایل چوبی شما مرغوب و باکیفیت باشد، در صورت عدم نگهداری درست و محافظت از چوب، لوازم چوبی منزل دچار آسیب دیدگی خواهد شد.
ازآنجاییکه لوازم چوبی جنس حساسی دارند نیاز به مراقبتهای ویژهای دارند تا طول عمر آنها افزایش یابد. اگر در محافظت از چوب و لوازم چوبی از روشهای نادرست استفاده شود امکان دارد آسیب جدی به بافت چوب آنها وارد شود. روشهای زیادی برای نگهداری از لوازم چوبی وجود دارد که در صورت رعایت کردن این موارد عمر لوازم چوبی منزل شما افزایش مییابد. برخی از روشهای محافظت از چوب و لوازم چوبی عبارتاند از:
1. گردگیری مداوم
گردوخاک دشمن اصلی لوازم چوبی هستن. اگر گردوخاک بهطور مداوم بر سطح لوازم چوبی خانه بنشیند، جلای آن از بین خواهد رفت و پس از مدتی تغییر رنگ خواهد داد. بنابراین توصیه مینماییم برای محافظت از چوب، حداقل هفتهای یکی دو بار با کاربرد دستمال بدون پرز و نرم وسایل چوبی را گردگیری کنید. پیشنهاد میشود دستمال تر نباشد تا روی چوب لک نشود اما اگر مقدار گردوخاک آن زیاد بود به کمک یک پارچه نمناک آن را تمیز بنمایید. بههیچوجه از پارچههای زبر و برس برای پاک کردن وسایل چوبی استفاده نکنید. این کار باعث خراش بر سطح چوب میشود. اگر لوازم چوبی خانه شما دارای طرح ظریف و منبتکاری باشد با کاربرد یک گوش پاککن مرطوب گردوخاک روی منبتکاری را پاک کنید. سپس با استفاده از دستمال آن را کاملاً خشک گردانید.
2. مکان قرارگیری مناسب
از روشهای نگهداری لوازم چوبی منزل این است که آنها را از حرارت دور نگه دارید. بنابراین نباید وسایل چوبی را در مجاورت وسایل گرمایشی مانند بخاری، شوفاژ و رادیاتور و همچنین در مقابل نور خورشید جاگذاری نمایید. چراکه گرمای زیاد باعث خشکی چوب خواهد شد و پس از مدتی چوب دچار فرسایش شده و ترک میخورد. هنگامیکه در فصلهای سرد از وسایل گرمایشی بهرهبرداری مینمایید ظرفی پر از آب را بر روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید تا در هوا رطوبت به وجود آید و وسایل چوبی شما خشک نشود. همچنین وسایل سرمایشی نیز به بافت چوب آسیب میرساند و باعث ایجاد خشکی میشود. پیشنهاد میشود برای محافظت از چوب و لوازم چوبیآ آنها را در مقابل وسایل سرمایشی همچون کولر قرار ندهید و آنها را نیز در برابر در و پنجره نگذارید.
3. محافظت در برابر آب
رطوبت نیز موجب آسیب به لوازم چوبی میگردد. اگر ندانسته بر سطح وسایل چوبی خود آب ریختید یک پارچه حولهای بر روی آن گذاشته تا رطوبت کاملاً جذبش گردد. و سپس با استفاده از دستمالی دیگر آن را کاملاً خشک کنید. همچنین اگر مقدار آب ریخته شده زیاد باشد و به داخل چوب نفوذ کرده باشد، بهتر است آن را در مقابل نور آفتاب نیز قرار دهید تا کاملاً خشک شود و چوب پوسیده نشود. همچنین امکان دارد رطوبت باعث ایجاد لک شود و یا رنگ چوب آن تغییر رنگ دهد. در این صورت میتوانید با روغنهای مخصوص مانند روغن ساج آن را به حالت اولیه خود بازگردانید.
4. اسپری براق کننده، محافظ و ضد غبار چوب و چرم
اسپری براق کننده، محافظ و ضد غبار چوب و چرم مکس نیت، محلولی رقیق و شیری رنگ است. برای محافظت از چوب بر سطوح مختلف چوبی و چرمی اسپری شده و سطوح را براق و ضد گرد و غبار می کند. همچنین با ایجاد لایه مقاوم در برابر تابش های فرابنفش، از تغییر رنگ و رنگ پریدگی جلوگیری می کند. این محلول بر خلاف سایر محصولات مشابه سطح را چرب نمی کند. لذا اثر انگشت بر آن به جا نخواهد ماند اما آن را براق می کند.
5. سمپاشی کردن
حشرات موذی و موریانهها به چوب علاقهمند هستند. اگر لوازم چوبی شما کثیف یا قدیمی باشند، این حشرات به درون آنها نفوذ کرده و تخمگذاری مینمایند. و طی چند وقت چوب میپوسد. بنابراین باید تمامی وسایل چوبی منزل خود را از کثیفی دور کنید و بهطور مرتب تمیز نمایید. همچنین در فصلهای بهار و تابستان که تعداد این حشرات افزاش مییابد، برای محافظت از چوب، اطراف وسایل چوبی خود را سمپاشی نمایید. تا حشرات به درون آن نفوذ نکنند.
🌷 اینستاگرام مارا فراموش نکنید 🌷